Ziek melden en verlof aanvragen

Verzuim

Soms kan een leerling vrijstelling krijgen van de plicht om naar school te gaan. Dan is er geen sprake van schoolverzuim of spijbelen. Voorbeelden zijn:
- ziekte
- schorsing
- religieuze feestdag
- huwelijk
- begrafenis

Ouders en leerlingen moeten wel voldoen aan de voorwaarden bij geoorloofd schoolverzuim van de leerplichtwet. Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. 

Ziekte

Wanneer een kind door ziekte niet naar school kan, breng je de school hiervan zo spoedig mogelijk telefonisch op de hoogte. Wanneer een bezoek aan de huisarts, tandarts of specialist is gepland, horen wij dit ook graag. Wij stellen het op prijs wanneer deze bezoeken zoveel mogelijk buiten schooltijd worden gepland.

Extra vakantie

Je mag je kind niet meenemen op vakantie buiten de schoolvakanties. Je kunt een boete krijgen als je dit wel doet. Als je in de schoolvakanties niet weg kunt vanwege werk kun je toestemming vragen om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. Daarvoor zijn een aantal voorwaarden:
- Het verlof is niet in de eerste 2 weken na de zomervakantie
- Je kunt niet op vakantie tijdens schoolvakanties vanwege werk
- Je bent dit schooljaar nog niet buiten de schoolvakanties op vakantie geweest
- Je kunt geen twee weken achter elkaar op vakantie. In geen enkele schoolvakantie. 

De extra vakantie is nooit langer dan tien dagen en ten minste acht weken voor de vakantie aangevraagd bij de directeur.  

Aanvragen

Doe je aanvraag altijd zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval 8 weken van tevoren via de website of e-mail (rietkraag@mijnplein.nl). De directeur beslist, binnen de gestelde regels, bij aanvragen tot en met 10 dagen. De leerplichtambtenaar bij meer dagen. Als je het niet eens bent met de beslissing kun je in beroep gaan, achtereenvolgens bij de schooldirecteur, de gemeente en tot slot bij de arrondissementsrechtbank.